Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu Sona Erdi

Üniversitemizin katkılarıyla Bursa Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 9. Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumu (27-30 Eylül 2021) sona erdi.

Altayist akademisyenleri bir araya getiren, onların tanışmalarında ve ileriye yönelik işbirliklerinin gelişmesinde önemli bir rol oynayan ve geleneksel olarak yapılan Uluslararası Altay Toplulukları Sempozyumunun bu seneki konusu Destanlar ve Destan Kültürü idi.

90 civarında bilim insanının bildiri sunduğu sempozyuma Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Feridun M. Emecen ve Prof. Dr. İlhan Şahin de katıldı.

Sempozyumun açılışında Üniversitemizi temsilen konuşan Prof. Dr. Feridun Emecen, bu sene dokuzuncusu yapılan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından 90 civarında seçkin bilim insanının katılmasının, sempozyumun artık kurumsal bir hale geldiğinin göstergesi olduğunu ve Üniversitemizin bu sempozyumlara her zaman destek verdiğini ve vereceğini ifade etti.

Görüntülenme: 1041 Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2021